Vezetési tippek céges autóval: hogyan lehet javítani autós készségeinket az utakon?

Az autóvezetés nem csupán egy készség, hanem hatalmas felelősség is. Hozza ki céges autójából a maximumot: cikkünkben bemutatunk néhány hasznos vezetési tanácsot, melyek segítségével Ön is fejlesztheti mindennapi vezetési készségeit!

2023-08-14T07:30:38+00:00 2023. aug 04.|

Ismerje meg a (céges) autót

A legelső – és mondhatni legfontosabb – lépés a tudatos autóvezetéshez már-már triviális, de lényeges megemlíteni: alaposan ismerkedjen meg a járművel. Ha autó tartós bérleten gondolkodik, akkor ez a lépés könnyen fog menni, hiszen munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére. Válogasson kedvére a Nelson Flotta kedvező flottaajánlatai közül, és kollégáink segítségével ismerje meg a kiszemelt céges autót, hogy hatékonyan kezelhesse azt mindenféle közlekedési helyzetben.

A defenzív autóvezetés kulcsfontosságú a biztonságos közlekedés szempontjából.

Defenzív (céges)autó-vezetés

A defenzív vezetés készsége kulcsfontosságú a biztonságos közlekedés szempontjából. Ennek középpontjában az előrelátó vezetés áll, ami azt jelenti, hogy mindig figyelemmel kísérjük a közúti forgalmat, mintegy előre „megjósoljuk” a potenciálisan veszélyes helyzeteket, és proaktívan cselekszünk a balesetek elkerülése érdekében. A defenzív vezetés alapelvei közé tartoznak a következők:

  • Közlekedési szabályok: Mindig tartsa be a közlekedési szabályokat, hisz ezek szolgálják a közúti biztonságot. Ez magában foglalja például a sebességhatárok betartását (a május 1-jén életbe lépő új szabályokról itt olvashatja aktuális cikkünket), a megfelelő kanyarodást, az áthaladás szabályainak követését és a STOP táblák tiszteletben tartását.
  • Környezet megfigyelése: Folyamatosan figyelje a környezetét, beleértve a többi járművet, a gyalogosokat, a kerékpárosokat és az útviszonyokat is. Kísérje figyelemmel az időjárással kapcsolatos változásokat – mint például az eső, hó, köd –, és alkalmazkodjon hozzájuk.
  • Megfelelő követési távolság: Mindig tartsa a megfelelő követési távolságot az Ön előtt haladó járműtől. Ez lehetővé teszi, hogy időben reagáljon, ha a másik haladó jármű hirtelen fékez vagy lassít.
  • Előre tervezés: Ez a pont lényegében a fentiek összefoglalása – gondoljon előre, és készüljön fel a potenciális veszélyekre. Ez magában foglalja a veszélyes útszakaszok, a forgalmi dugók és a váratlan helyzetek előre látható kezelését.

Akár saját járművel, akár autóflottában lévő céges autóval közlekedik, a defenzív vezetés létfontosságú. Ugyan hosszú távú autóbérlés esetén a szervizköltségeket és a kárügyintézést átvállalhatjuk Öntől, bosszantó esetektől tudja megkímélni önmagát a fentebb említett elvek betartásával.

Autó tartós bérlet esetén átvállalhatjuk Öntől a karbantartási feladatokat.

Rendszeres karbantartás

Olajcsere, gumiabroncs-ellenőrzés, a fékek karbantartása és a jármű alapos tisztítása – ismerős feladatok, igaz? Az autójának rendszeres karbantartása nemcsak meghosszabbítja a jármű élettartamát, hanem biztonságosabbá is teszi az utazást. Autópark kezelés szolgáltatásunkkal levehetjük ezt a terhet a válláról: országos lefedettségű, szerződött márkaszerviz-partnereinken keresztül elvégezhetjük a gyári előírásoknak megfelelő karbantartásokat, sőt az előre nem tervezhető javításokat is.

Környezettudatos autóvezetés

A környezettudatos vezetés nemcsak a környezetet védi, hanem a jármű élettartamát is meghosszabbítja, sőt még az üzemeltetési költségeket is csökkenti. Ehhez tartozik például…

  • az optimális üzemanyag-fogyasztás,
  • a sebesség szabályozása,
  • a fentebb is említett rendszeres karbantartás,
  • az útvonalak előre tervezése
  • és a jármű megfelelő terhelése.

Hosszútávú autóbérléssel lehetősége nyílik zöld autók és a legújabb modellek használatára is, hitelfelvétel nélkül.

Hosszútávú autóbérléssel könnyebb

A vezetési készségek fejlesztése már-már elengedhetetlen a biztonságos és hatékony közlekedéshez, legyen szó céges autóról vagy saját járműről. Ha hosszútávú autóbérlés mellett dönt, lehetősége lesz a legjobb modellekkel szelni az utakat, sőt akár zöld autókat is használni – ráadásul úgy, hogy hitelt sem kell felvennie autóvásárláshoz. Számolja ki hozzávetőleges havi díját előre autólízing kalkulátorunkkal: vezessen okosan, élvezze az utat!