Rendszeres gumicsere: tartós bérlettel könnyebb – Biztonságos és az üzemanyag-fogyasztásra is hat

Az autónk lelkiismeretes karbantartásával nemcsak a magunk és családunk biztonságát tudjuk maximalizálni, hanem a költséghatékonyságunkra is jelentős hatással lehetünk. A legfontosabb teendők közé tartozik a rendszeres gumicsere is, ami bizony az üzemanyag-fogyasztásunkra szintén pozitív hatással bír. Nézzük meg, miért is lényeges lecserélni a téli abroncsainkat nyárira – és hogy hogyan könnyítjük meg a dolgodat autó tartós bérlet esetén!

2023-04-19T10:56:40+00:00 2023. márc 17.|

Miért fontos a rendszeres gumicsere saját és céges autók esetében?

A biztonságos autós közlekedés egyik alapfeltétele, hogy megfelelően karban legyen tartva a járművünk – akár saját kocsival, akár flotta autóval közlekedünk. Az egyik legfontosabb feladatunk a gumiabroncsok rendszeres cseréje, hiszen ezek azok az alkatrészek autónkon, melyek közvetlenül kapcsolódnak a talajhoz: alapjában véve határozzák meg…

 • a tapadást
 • a stabilitást,
 • az irányíthatóságot,
 • a fékhatást.

A megfelelő gumiabroncsok biztosítják az autó tapadását, stabilitását, irányíthatóságát és az optimális fékhatást.

Gondtalan autózás, jobb fogyasztás

Amikor egy kopott abroncsot újra cserélünk, könnyebben és hatékonyabban tudunk manőverezni, sőt a féktávolságunk is lecsökken, egyszóval: biztonságosabban tudunk közlekedni.

Mindemellett egy új abroncsszettel még az üzemanyag-fogyasztást is tudjuk optimalizálni, hiszen az új gumiknak alacsonyabb a gördülési ellenállása (a gördülési ellenállás az az energia, ami akkor keletkezik, amikor a gumi az útfelülettel „kapcsolatba lép”, súrlódik). Ennek a megfelelő mozgási ellenállásnak a segítségével akár több tanknyi üzemanyagot is spórolhatunk évente; egy új abroncs futófelülete ráadásul jobban illeszkedik az útburkolathoz, ami csökkenti a gumi deformációját és az energiaveszteséget is.

Nem szabad elfelejtenünk azt a tényt sem, hogy az új gumik alacsonyabb vibrációt produkálnak, halkabbak, ami javítja a vezetés, utazás élményét is.

Tippek az abroncsszett ellenőrzéséhez

Hogy felelősségteljesen tudjon eljárni az autós gumicserét illetően, nem árt, ha tisztában van az alábbiakkal:

 • Már meglévő szett esetén figyelje meg az abroncsok mintázatába épített kopásjelzőt! Ha a barázdamélység 1,6 mm vagy az alatt van vagy az indikátorokat már tisztán látni a mintázatban, akkor az abroncsok már nem alkalmasak arra, hogy újra feltetesse őket.
 • Hat évnél idősebb gumikat ne használjon soha, mert az anyag öregedése miatt veszélyes velük a közlekedés.
 • Érdemes szakemberrel konzultálni arról, hogy helyezzék-e szezononként más-más pozícióba a gumikat a kocsiján, hogy ezáltal is lassíthassa a kopási folyamatot.
 • Ellenőrizze a keréknyomást a kerekek hideg állapotában rendszeresen – és minden hosszú út előtt –, hogy egyenletesen kopjanak a gumik, minél tovább kitolva az élettartamukat.
 • Száraz, páramentes helyen tárolja a lecserélt abroncsokat, ahol nem éri őket napfény és lehetőség szerint 15 °C körüli a hőmérséklet.

Ha pedig azt szeretné, hogy ezeket a terheket levegyük a válláról, válassza a lízing keretein belül az autópark kezelés szolgáltatásunkat!

Ellenőrizze rendszeresen a gumiabroncsok állapotát – ha pedig szeretné, hogy a gumicsere terhét levegyük a válláról, válassza az autó tartós bérletet.

Gumicsere: tartós bérlet esetén átvállalhatjuk a teendőket

Az ökölszabály szerint akkor érdemes a téli gumiszettet nyárira cserélni, amikor az átlag hőmérséklet tartósabban meghaladja 7 °C-ot – a Nelson Flotta ügyfeleként viszont nem muszáj azon törnie a fejét, hogyan intézze el a gumicserét, hiszen autópark kezelés szolgáltatásunk igénybevétele esetén mindig időben és szakszerűen gondoskodunk céges autója gumiabroncsainak cseréjéről. Ráadásul már 1 darab cégautót is bérelhet akár egyéni vállalkozóként az operatív lízing keretei között, hogy élvezhesse a flottakezeléssel járó kényelmes előnyöket.

A gépjárművek megadott futásteljesítménye a futamidő alatt indokolja a külön nyári és téli gumiabroncs-garnitúra alkalmazását. Ha a tartós autóbérlés mellett teszi le a voksot, választhat teljes körű gumiabroncs-szolgáltatást is, aminek köszönhetően szerződött partnereinken keresztül biztosítjuk:

 • a megfelelő minőségű gumiabroncsot kedvező feltételekkel,
 • a gyors és pontos kiszolgálást
 • és a használaton kívüli abroncsok tárolását.

Keresse kollégáinkat bizalommal, tekintse meg autólízing ajánlatainkat, és élvezze a gondtalan vezetést!

A Nelson Flotta lízingje esetén, ha igénybe veszi az autóparkkezelés szolgáltatásunkat, gondoskodunk céges autójának gumiabroncs cseréjéről.