Gazdaságosabb az autó tartós bérlet a tulajdonlásnál?

A tartós autóbérleti szolgáltatások egyre népszerűbbnek bizonyulnak a vállalkozók körében – de vajon mennyire költséghatékony ez a megoldás a hagyományos tulajdonlással összehasonlítva? Megéri-e ténylegesen az autópark kezelést, flotta autót választani a cégeknek (akár az egyéni vállalkozóknak)?

2023-07-05T12:01:43+00:00 2023. júl 07.|

Saját autó tulajdonlása: amit érdemes figyelembe venni

A legtöbbünkre igaz, hogy szeretünk autóval közlekedni, hisz saját járművünk kényelmes, tiszta, bármikor a rendelkezésünkre áll kedvünk szerint. Azonban ha saját kocsit szeretnénk vásárolni, érdemes fontolóra vennünk, hogy az alábbi költségek fognak minket (többek közt) terhelni:

  • az autó vételára,
  • a rendszeres szervizelési költségek,
  • a biztosítási költségek,
  • a gépjárműadó.

Mindezeken felül azzal is számolnunk kell, hogy bármennyire is ügyelünk a karbantartásra, az idő múlásával autónk folyamatosan veszít az értékéből. Mi lehet ehelyett egy átgondolt, logikus megoldás?

Az autó tartós bérlet legfontosabb előnye a gazdaságosság.

Az autó tartós bérlet előnyei: költséghatékonyság

A hosszú távú autóbérlés legfontosabb előnye nem más, mint a költséghatékonyság. Míg a hagyományos tulajdonlás során egy jelentős összeget kell befektetni a kiszemelt autó megvásárlásába (sok esetben hitel formájában), az autó tartós bérlet esetén havi díjat szükséges fizetni, amely magában foglalja az autó használatának költségeit és a szervizelést is. A gépjármű használatáért fizetett bérleti díj ráadásul elszámolható költségként. Mindezeken felül a Nelson Flottánál a bérlő választhat HUF vagy EUR alapú finanszírozást változó vagy akár fix kamatozás mellett is.

Az autó tartós bérlet előnyei: rugalmasság

A tartós autóbérlés további előnye, hogy gyakrabban válthat autót; ha Ön is szereti követni a technológiai fejlődést és szívesen vezet mindig modern járművet, ez a konstrukció kiváló megoldás lehet. Ahogy egy korábbi cikkünkben kifejtettük, egy megfelelő cégautó mindemellett vállalati imázsához is nagy mértékben hozzájárulhat.

A Nelson Flotta továbbá lehetőséget biztosít arra, hogy Ön rugalmasan kezelhesse a flotta méretét, és saját igénye szerint bővítse vagy csökkentse azt. Akár mindössze egy autóval is igénybe vehető szolgáltatásunk, ráadásul márkafüggetlenül. (Aktuális ajánlatainkat ezen az oldalon tudja megnézni.)

Autó tartós bérlet esetén a Nelson Flotta átvállalja a karbantartást, a biztosítást és a helyszíni ügyintézést is.

Az autó tartós bérlet előnyei: kényelem

A vitathatatlan pénzügyi előnyök mellett kényelmi szolgáltatások egész sora szól az autó tartós bérlet mellett. Önnek csak a céges autó vezetésével és tankolásával kell foglalkoznia, hiszen a szolgáltatásaink között megtalálható

  • az autók teljes körű karbantartása,
  • a biztosítás és
  • a helyszíni ügyintézés

Szakértő kollégáink még a járműpark kiválasztásában, a különböző hajtásláncok előnyeinek és hátrányainak bemutatásában is segítenek Önnek; sőt még az autók testre szabására, céglogók elhelyezésére és a különböző egyedi igényekre is rugalmasan reagálunk.

Összefoglalás: saját autó vs. tartós bérlet

Röviden összefoglalva: ugyan autóvásárlás esetén Ön rendelkezik az autó tulajdonjogával, ami az autó tartós bérlet esetén nem mondható el, ennek ellenére érdemes megfontolni a hosszú távú autóbérlést. Különösen igaz ez, ha nem szeretné vállalni a jármű értékvesztésének kockázatát, szívesen vált gyakrabban autót és szívesen adná át a karbantartással és üzemben tartással kapcsolatos feladatokat.

Kalkulátorunk segítségével számolja ki mindössze néhány kattintással az Ön egyedi igényeire szabott – tájékoztató jellegű – bérleti díját a Nelson Flottánál! Ha pedig részletesebben egyeztetne velünk elképzeléseiről, keresse bátran szakértő kollégáinkat elérhetőségeink bármelyikén.